Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Julle United

Välkommen till Julle Uniteds hemsida.
Julle United Dansförening i Hudiksvall är sveriges största Performance Cheer förening. Vi erbjuder Performance Cheer både som breddgruppsverksamhet och tävlingsverksamhet. Vi erbjuder också Streetdance, Cheerleading, Jazzdans och Showdrill. 
Vi har grupper för alla från 5 år och uppåt. 
Kontakta oss på info@julleunited.se
Vill du bli medlem i Julle United? Klicka då här!
Sök till Twinklestars och Spirits!
2020-06-11 17:00
Foto: Fredrika Jonsson

Inför den nya säsongen HT 2020 finns fortfarande chansen att anmäla sig till något av föreningens förberedande tävlingslag - Twinklestars och Spirits!Julle Twinklestars är föreningens yngsta förberedande tävlingslag för Miniminiorer i Förberedande Pom. Laget tävlar på så vis inte utan förbereder sig inför att tävla. 

Cheer Pom eller Cheerdans som det också brukar kallas är en dansform som utförs med pom poms. Några av momenten man tränar är dansteknik som piruetter, hopp och leaps. Man tränar också akrobatik samt armrörelser/motions som är karaktäristiska för Cheer. 

Twinklestars tränar två gånger i veckan och deltar i olika uppvisningssammanhang. Julle Spirits är föreningens yngsta förberedande tävlingslag för Miniminiorer i Cheerleading. Laget tävlar på så vis inte utan förbereder sig inför att tävla. 

Cheerleading är en lagsport där man tillsammans tränar på många olika moment. I Cheerleading tränar man gymnastik, stunts/pyramidbygge, koreografi, hopp, hejarramsor och motions (armrörelser som är karaktäristiska för Cheer). 

Spirits tränar två gånger i veckan och deltar i olika uppvisningssammanhang. Ansökan till Twinklestars och Spirits:

Du som vill ansöka till Twinklestars och/eller Spirits gör det genom en intresseanmälan via kontaktformuläret under sidan Anmäl dig. Skriv i kommentarsfältet vilken av grupperna ni önskar att stå i kö till. 

Urvalskriterierna är intresseanmälan samt det antal tidigare terminer som medlemmen har varit aktiv i föreningen. 

För att söka till Twinklestars och Spirits ska du vara född 2011 eller vara äldre. 

Hör av er om ni vill veta mer om någon av grupperna! info@julleunited.se 

Var med och spela in en dansvideo i sommar!
2020-06-03 16:17

Under Sommarlovet den 29/6-1/7 har du möjlighet att delta i Julle Uniteds sommarläger där du får vara med i filminspelningen av en dansvideo.


Videon är en hyllning till vår vackra stad Glada Hudik och spelas därför också in på olika platser i Hudiksvalls centrum. Lägret anordnas av Julle United i samarbete med Hudiksvalls kommun och är helt gratis för alla deltagare. Du behöver alltså inte vara medlem i Julle United för att delta. Alla är välkomna! 


Lägret och inspelningen av filmen pågår under tre dagar (29/6-1/7). Förutom att lära oss koreografi som används i filmen leker vi också danslekar och lär känna nya vänner. Lägret kommer att delas in i två grupper utifrån ålder. Varje grupp dansar 3 timmar/dag. Exakta tider skickas ut i separat mail till de som anmäler sig. 


Ålder: Lägret är för dig som är född 2010-2005. 


För att delta i filmen och lägret krävs ett mediagodkännande från målsman. Godkännandet innebär att Julle United får lägga ut filmen på sociala medier och att filmen får användas i olika reklamsammanhang. 
Fotograf för filmen är Magda Lindblom som också är tränare i Julle United. 


Antalet platser är dock begränsade så först till kvarn gäller. Anmälan sker via kontaktformuläret som du hittar HÄR

Sista anmälningsdatum: 19/6. 


Varmt välkommen till sommarens roligaste läger! 

Ledare i Streetdance sökes
2020-05-29 10:33
Inför HT 2020 söker vi i Julle United nya ledare till våra Streetdance grupper. Streetdance är en stil som är mycket populär och efterfrågad. För att kunna möte denna efterfrågan behöver vi nya eldsjälar som älskar att dansa och vill inspirera våra barn och ungdomar. 
Som ledare i Julle United får du varje termin ett arvode och du får också gå på de utbildningar och workshops som erbjuds till våra ledare. 
Är du intresserad av att veta mer om rollen som ledare? Maila oss på info@julleunited.se så berättar vi mer! 
Audition inför säsongen 2020/2021
2020-04-28 20:05

Säsongen börjar att närma sig sitt slut och det har därför blivit hög tid för uttagningar till tävlingslagen inför säsongen 2020/2021. 

Julle united välkomnar dig till årets Audition!


Hur går audition till?

Audition anordnas i Julle Uniteds dansstudios i Aktivitetsfabriken på Köpmanbergsvägen 1. Registrering sker utomhus utanför huvudentrén. Därefter kommer mindre grupper att slussas vidare in till Julle Uniteds lokaler. Det är då en grupp i taget med max 10 personer/grupp som befinner sig i lokalen. Audition beräknas att ta ca 30 min/grupp. Du behöver inte anmäla dig till audition i förväg. Drop-in gäller. Du behöver inte vara medlem i Julle United för att delta på audition. Alla är välkomna! 

Under auditiontillfället visar de sökande upp sina färdigheter inför en jury. Det man visar upp är en koreografi som lärs ut på plats samt tekniska färdigheter i piruetter, hopp och akrobatik. Det juryn kollar på är dansteknik (teknik i piruetter, hållning m.m.), cheerteknik (motions/armrörelser, hopp m.m.) och utstrålning så glöm inte bort att ha roligt under tiden!


Datum för audition: 

Lördag 16 maj 


Tider: 

Kl. 10-12 Audition för sökande födda 2010-2007 (sökande till Cheerdans)

Kl. 12-14 Audition för sökande födda 2006 eller är äldre (sökande till Cheerdans)

Kl. 14-15 Audition för sökande födda 2008-2005 (sökande till Cheerleading)


Anpassning till Corona:

På grund av rådande omständigheter med Corona kommer vi i år att jobba för att hålla audition i mindre grupper med max 10 personer/grupp. 

Innan och efter audition är det obligatorisk handtvätt som gäller. Vi kommer också att desinficera golv och sprita kontaktytor i lokalen. 

Om den sökande (eller familjemedlem till den sökande) tillhör någon av riskgrupperna finns möjligheten till audition via video. Maila till info@julleunited.se för mer info om hur den ansökningen går till. 


Vad händer efter audition?

Efter audition gör juryn en bedömning och återkopplar till alla sökande om svaret blir ja eller nej på ansökan. Alla som söker kommer inte att kunna erbjudas en plats då antalet platser i ett tävlingslag är begränsade. 

Audition är en helt individuell bedömning. Det innebär att det inte tas någon hänsyn till om någon av ens kompisar hamnar i ett specifikt lag. Att delta på audition är helt frivilligt och detsamma gäller om man tackar ja eller nej till erbjudande om en eventuell plats i tävlingslag. 


Om du kommer med i ett tävlingslag:

Att vara en del av ett tävlingslag innebär mycket större ansvar än att vara med i en breddgrupp. Träningstillfällena blir fler och man åtar sig också att delta på olika event, städdagar, utbildningsdagar m.m. Terminsavgiften för att vara med i ett tävlingslag är också högre. Att komma med i ett tävlingslag är därför något som den aktive bör diskutera med sin målsman innan beslut tas. 

Första träningen med det nya laget kommer att ske redan innan sommaruppehållet för att vi i tidigt skede ska lära känna vårt nya lag. 


Om du inte kommer med i ett tävlingslag:

Om du inte kommer med i något av våra tävlingslag finns det grupper i föreningen från 5 år och upp till vuxen som är öppna för alla. Om du varit med i någon av dessa grupper under VT 2020 har du automatiskt en plats i den gruppen och du behöver inte göra en ny ansökan för att vara med där. 


Nya åldersgränser:

Under de kommande åren kommer det att vara nya åldersgränser som gäller för de olika tävlingsklasserna minior, junior och senior. ICU (International Cheer Union) har beslutat att höja åldersgränserna för tävlingsklasserna och SCF (Svenska Cheerleading Förbundet) har sedan i uppgift att verkställa dessa i Sverige. Åldersgränserna kommer att höjas successivt år för år.


Åldersindelningen i klasserna inför kommande säsongen är:

Minior (Risingstars): 11-13 år/Född 2010-2008

Junior (Smallstars): 13-17 år/Född 2008-2004

Junior (Divas): 13-16 år/Född 2008-2005

Senior (Lightningstars och Allstars): 15 år och uppåt/Född 2006 eller tidigare


För Sparklingstars som tävlar i Förberedande Pom bestämmer föreningen själv åldersgränsen. Den åldersgräns som varit för detta lag under den senaste säsongen kan man säga har varit mittemellan minior och junior. Gränsen här har alltså inte varit lika strikt som i övriga klasser. Tanken är att laget är bryggan från Risingstars upp till Smallstars.


Ansökan till Twinklestars och Spirits:

Ni som vill ansöka till Twinklestars (Cheerdans) eller Spirits (Cheerleading) gör det genom en intresseanmälan under sidan Anmäl dig. Det är alltså inte audition till de grupperna då lagen är förberedande tävlingslag. Fyll i intresseanmälan och skriv i kommentarsfältet att ni önskar att stå i kö till Twinklestars/Spirits.


Läs mer om audition under sidan Audition


Varmt välkomna på årets Audition!


Spela Påskbingo och stötta Julle United!
2020-04-08 08:39

Inställda påskplaner? 

Ta chansen att säkra upp påskens underhållning samtidigt som du stöttar Julle United Dansförening och dessutom har chansen att vinna pengar!

Aldrig har trycket efter bingolotter varit så stort som just denna påsk! Passa därför på att köpa din lott innan de tar slut. Rent praktiskt så går det till så att du köper en e-lott via länken nedan som är kopplad till Julle Uniteds sälj ID. Behållningen för alla lotter som säljs via denna länk går direkt till vår förening. Att köpa sin lott är enkelt! 

Länken för att stötta just Julle United är:
https://www.bingolotto.se/bingolotter/?customerId=5001702

Vi tackar för ert stöd!

Easter Dance Break
2020-04-06 15:52

Julle United bjuder under Påsklovet 2020 in till danslägret Easter Dance Break! 

Danslägret sker utomhus och pågår under 3 dagar. 

Under lägret leker vi lekar och gör andra roliga aktiviteter som är kopplade till dans. Alla deltagare får också lära sig en speciell lägerkoreografi. Som final sista dagen kör vi en Easter Egg Hunt där man i lag letar ägg i en stor äggjakt och kan vinna priser till sig och sitt lag. 


Ålder: 6-15 år

Datum: 14/4, 15/4 och 16/4. 

Tid: Exakta tiderna för lägret inte helt satta ännu då det beror på hur många anmälningar som kommer in. Varje lägergrupp tränar i 1,5 timme/dag. 

Kostnad: Gratis för alla!

Plats: Glysisvallens konstgräsplan (platsen kan komma att ändras). 


Alla aktiviteter sker utomhus enligt Folkhälsomyndighetens och Riksidrottsförbundets rekommendationer. 

Anmäl dig till lägret idag genom att klicka HÄR. 

Vi hoppas att just DU vill komma och dansa in våren med oss i påsk!
Julle United söker ledare inför HT 2020! Är det dig vi söker?
2020-04-03 15:27

Julle United är just nu i full gång med att planera inför HT 2020. En stor del av denna planering är att rekrytera ledare till alla våra grupper. Vi söker därför ledare både till våra tävlingslag och breddgrupper. 


Vi har grupper för alla nivåer från nybörjare upp till elit. De inriktningar vi har på våra grupper idag är Cheer Pom/Cheerdans, Cheerleading, Jazz, Sreet och Drill. Är du intresserad av att vara ledare inom någon av dessa stilar eller skulle du vilja undervisa i en ny stil som vi inte erbjuder i dagsläget? 


Vi söker dig som älskar du att dansa och vill inspirera och utmana barn, ungdomar eller vuxna. 

Är det dig vi söker? 


Kontakta oss då genom att maila till info@julleunited.se eller ring Emelie på 073-2068667 så berättar vi mer om rollen som ledare. 

Alla träningar inställd på grund av Coronaviruset!
2020-03-16 16:10
Tyvärr så måste vi i Julle United meddela att vi med omedelbar verkan tvingas ställa in alla våra träningsgrupper. Detta med anledningen att förebygga smittspridning av Coronaviruset. Våra grupper är inställda på obestämd tid framöver då vi inte vet hur länge detta virus kommer att vara en risk för våra aktiva. 

Vi är så klart ledsna över att ta detta beslut men i dagsläget är det inte mycket vi kan göra åt situationen. Vi gör allt för att förhindra spridningen av viruset och vi hoppas att ni har förståelse för detta beslut. 

Vi kommer att återkomma så fort vi har mer info!
 
Våra sponsorer