SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Julle United Dansförening Hudiksvall
Cheerleading

Tävlingslag

Är du intresserad av att börja i något av föreningens tävlingslag? 

Julle United erbjuder breddgrupper för alla från 0 års ålder upp till vuxen. Är du född 2014 och uppåt kan du också ansöka till tävlingslag eller förberedande tävlingslag. Vi förklarar här hur ansökan går till samt vad det innebär att vara med i ett tävlingslag jämfört med berddlag. 

 

Vad är skillnaden mellan breddlag och tävlingslag? 

Breddlag:

Våra breddlag tränar en gång i veckan. Som avslut på varje termin deltar alla våra breddgrupper på föreningens stora uppvisningar (Juluppvisning och Våruppvisning).
För att ansöka till breddlag så fyller du i formuläret under den här sidan: Anmäl dig . Skriv i kommentaren vilken dansstil du är intresserad av. När det finns en ledig plats i önskad grupp kommer du att få ett meddelande med erbjudande av plats av oss. 

 

Tävlingslag och förberedande tävlingslag:

Att komma med i ett tävlingslag innebär en del förändringar för den aktive som måste diskuteras med sina anhöriga innan beslut tas. En plats i ett tävlingslag kommer att innebära ett mycket större engagemang både av den aktive men även av anhöriga. Träningarna kommer att bli fler (2-4 träningar/vecka) och träning hela helger är inte ovanligt. Återkommande är också att delta på olika event, städdagar och utbildningsdagar. I samband med uppvisningar som arrangeras två gånger/år så tilldelas också den aktives målsmän ett arbetspass med enklare uppgifter som att stå i cafeterian eller liknande. Vi kommer ställa ett mycket högre krav på närvaro då cheerdans och cheerleading är lagsporter och det är av hög vikt att man är närvarande för lagets utveckling. Terminsavgiften blir högre och det tillkommer kostnader för resor till tävlingar. Vi försöker anpassa dessa kostnader så gott vi kan utifrån hur långa resor det blir. Varje vår är det två stora nationella tävlingar där våra tävlingslag brukar deltaga: Distriktsmästerskap (DM) och för de lag som kvalar vidare Riksmästerskap/Sverigemästerskap (RM/SM). Dessa tävlingar äger rum på olika svenska orter, tex Uppsala, Nyköping, Stockholm, Malmö, Luleå.

Utöver dessa två årliga tävlingar kan enskilda lag deltaga i andra nationella eller internationella tävlingar under året. Föreningen kämpar aktivt för att hålla dessa kostnader nere genom tex försäljning eller enklare ”jobb” för de aktiva.

 

Hur ansöker jag till tävlingslag?

Att ansöka till ett tävlingslag innebär inte per automatik att du erbjuds en plats. Ansökan till tävlingslag går till enligt bilden som du ser överst på den här sidan. Som ni ser så finns det flera vägar att gå med sin ansökan. Här kommer en sammanfattning för varje lag.

 

Lunas

Detta är vårt förberedande tävlingslag i cheerleading. Laget tävlar inte men deltar på föreningens uppvisningar och andra event. Du ansöker till laget genom att fylla i formuläret under den här sidan: Anmäl dig (skriv i kommentaren att du är intresserad av förberedande cheerleading). Du placeras då i kö. Uttagningen av laget sker enligt:

- Antal år i föreningen (här tittar vi också på närvaron i nuvarande lag).

- Ålder.

- Antal ködagar.

Anmälan kan göras löpande under året. Uttagning av laget sker normalt inför uppstarten av HT. 

 

Halos

Halos är vårt Cheerleadinglag i klassen minior Level 1. Laget tävlar på DM. Du ansöker till laget genom att fylla i formuläret under den här sidan: Anmäl dig (skriv i kommentaren att du vill ansöka till Spirits). Du placeras då i kö. Uttagningen av laget sker enligt:

- Antal år i föreningen.

- Ålder.

- Antal ködagar.

Anmälan kan göras löpande under året. Uttagning av laget sker normalt inför uppstarten av HT. 

 

Divas

Eclipse är vårt Cheerleadinglag i klassen junior Level 1. Laget tävlar på DM.

Du som är intresserad av att ansöka till Eclipse kan göra det genom att provträna med laget. En provträning går till så att du får delta vid ett eller flera tillfällen på någon av lagets ordinarie träningar för att du, tränarna och laget ska få känna på hur det känns att träna tillsammans. Efter provträningen så får du besked om du erbjuds en plats i laget eller annat lag.  

Du anmäler intresse för provträning genom att fylla i formuläret under den här sidan: Anmäl dig (skriv i kommentaren att du är intresserad av Eclipse).

 

Superstars

Superstars är föreningens tävlingslag för barn och ungdomar med funktionsvariation. Laget tävlar i klassen Para Cheer. Du ansöker till laget genom att fylla i formuläret under denna sida: Anmäl dig (skriv i kommentaren att du vill söka till Superstars). Du placeras då i kö. Uttagning av laget sker enligt:

 

- Intresseanmälan.

- Antal terminer som medlemmen dansat i föreningen.

 

Twinklestars

Twinklestars är vårt förberedande tävlingslag i Pom. Laget tävlar inte men deltar på föreningens uppvisningar och andra event. Du ansöker till laget genom att fylla i formuläret under den här sidan: Anmäl dig (skriv i kommentaren att du är intresserad av Twinjklestars). Du placeras då i kö. Uttagningen av laget sker enligt:

- Antal år i föreningen (här tittar vi också på närvaron i nuvarande lag).

- Ålder.

- Antal ködagar.

Anmälan kan göras löpande under året. Uttagning av laget sker normalt inför uppstarten av HT. 

 

Risingstars

Risingstars är föreningens Miniorlag i Freestyle Pom. Laget tävlar på DM och RM. 

Uttagning sker normalt under VT inför nästkommande säsong. Du som går i Twinklestars anmäler till din tränare att du är intresserad av att ansöka till Risingstars. Du som går i breddlag ansöker via: Anmäl dig (skriv i kommentaren att du är intresserad av Risingstars).

Uttagning sker sedan enligt: 

- Antal år i Twinklestars eller antal år i breddlag som ex. Teknikgruppen (här tittar vi också på närvaron i nuvarande lag).

- Antal år i föreningen.

- Ålder.

 

Sparklingstars

Sparklingstars är föreningens lag i klassen Förberedande Pom. Laget tävlar på DM och RM. 

Uttagning sker normalt under VT inför nästkommande säsong. Du som går i Risingstars anmäler till din tränare att du är intresserad av att ansöka till Sparklingstars. Du som går i breddlag ansöker via: Anmäl dig (skriv i kommentaren att du är intresserad av Sparklingstars).

Uttagning sker sedan enligt: 

- Antal år i Risingstars eller antal år i breddlag som ex. Teknikgruppen (här tittar vi också på närvaron i nuvarande lag).

- Antal år i föreningen.

- Ålder.

 

Smallstars

Smallstars är föreningens Juniorlag i Freestyle Pom. Laget tävlar på DM och SM. Ibland deltar laget också på internationella tävlingar. 

Uttagning sker normalt under VT inför nästkommande säsong. Du ansöker till laget genom audition. Läs mer om hur en audition går till längre ner på denna sida. 

 

Lightningstars

Lightningstars är ett av föreningens seniorlag i Freestyle Pom. Laget tävlar på DM och SM. 

Lightningstars är ett lag för dig som:

- Vill satsa mot Allstars, eller

- Vill träna och tävla på hög nivå

Laget tränar minst 3 dagar/vecka +eventuella extraträningar. Alla i laget har en plats på tävlingsmattan (förutsatt god närvaro och inga allvarliga skador). 

 

Uttagning sker normalt under VT inför nästkommande säsong. Uttagning går till enligt följande: 

- Audition eller provträning. Detta är tillvägagånssättet för dig som inte redan går i föreningen. Läs mer om hur en audition och provträning går till längre ner på denna sida. 

- Ansökan. Du som går i Sparklingstars eller Smallstars anmäler intresse till Lightningstars genom att meddela dina tränare. De kriterier som tas med i ansökan är då ålder, antal år i föreningen och närvaro i nuvarande tävlingslag. 

 

Supremestars

Supremestars är föreningens Masterlag i Freestyle Pom, det är ett nytt lag som bildades förgående säsong. Laget tävlar DM. Du ansöker till laget genom att fylla i formuläret under den här sidan: Anmäl dig (skriv i kommentaren att du vill ansöka till Supremestars). Du placeras då i kö.

Uttagning sker enligt:

- Ålder (25år och uppåt).

- Antal tidigare terminer som medlemmen dansat tidigare.

- Intresseanmälan.

 

Anmälan kan göras löpande under året. Uttagning av laget sker normalt inför uppstart av HT.

 

Allstars

Allstars är ett av föreningens seniorlag i Freestyle Pom. Laget är ett Elitsatsande lag som tränar minst 4 dagar/vecka +extraträningar. Laget har begränsat antal platser och en plats i laget innebär inte per automatik en plats på tävlingsmattan då laget toppas i samband med tävling.

Uttagning sker normalt under VT inför nästkommande säsong. Du ansöker till laget genom uttagning. Utöver kriterier som fysiska färdigheter så vägs här också in bitar som motivation, fokus på nuvarande träningar (om du redan går i ett tävlingslag), närvaro på nuvarande träningar samt hur du följer föreningens policys. Läs mer om hur en audition går till längre ner på denna sida. 

 

 

Vad är en Uttagning?

En uttagning är en individuell prövning av den enskildes färdigheter inom cheerleadingens och cheerdansens olika moment, som innefattar dansteknik (hållning, piruetter, fouetteér m.m.), motions (armrörelser), cheerteknik (ex. olika hopp, vighet m.m.) och akrobatik (ex. hjulning, rondat, kullerbytta och volter om du söker till ett cheerleadinglag). Föreningens uttagningsgrupp noterar i ett protokoll den enskildes förmågor och bland annat utifrån den bedömningen erbjuds den aktive eventuellt plats i något av föreningens tävlingslag. I vilket lag man eventuellt erbjuds plats i är det i första hand den fysiska förutsättningen som avgör. Den eventuella skadebilden är därför alltid något som är med i överläggningen. I våra tävlingslag utförs avancerade moment som kan vara skadliga om man inte har rätt grunder. I varje individuell bedömning kollar vi därför noggrant igenom hur grunderna sitter och och vilken nivå som är lämplig för respektive individ. 

 

Syftet med uttagningen är att hitta nya förmågor till föreningens tävlingslag. Syftet är också att sätta ihop lagen så att nivån bland lagmedlemmarna blir så jämn som möjligt. Placerad i rätt lag med rätt nivå kan de aktiva få rätt typ av utmaning och stimulering som gör att de ständigt utvecklas och känner sig motiverad under hela säsongen.

Cheerdans och Cheerleading är lagsporter. Vi letar därför nya lagmedlemmar som kan bidra med att stärka lagkänslan i vår idrott. 

 

Uttagningar är något som föreningen genomför inför varje ny tävlingssäsong. Observera då att uttagningarna enbart gäller uttagning till några av föreningens tävlingslag. Man behöver givetvis inte gå på en uttagning för att vara med och dansa i vår förening. Vi har öppna dans- och cheerleadinggrupper som är öppna för alla åldrar oavsett tidigare erfarenheter. Till dessa grupper kan vem som helst anmäla sig till genom kontaktformuläret under sidan Anmäl dig.

 

Alla som går på våra uttagningar erbjuds plats i någon av föreningens cheer- och dansgrupper. Om man erbjuds plats i en tävlingsgrupp eller en träningsgrupp beror på vilka tidigare erfarenheter och fysiska förutsättningar man har. 

 

Att tänka på innan uttagning

Viktigt att förstå är att uttagningen är individuell. Detta innebär att man kan komma att placeras i ett nytt lag och att ens ”bästis” kanske inte hamnar i samma lag. Att gå på en uttagning är självklart frivillig och likaså att välja att tacka ja eller nej till ett erbjudande.

 

För att kunna förbereda sig på bästa sätt inför en uttagning så behöver både den sökande och dennes förälder i god tid informera sig om vad det handlar om. Information om tid, plats och anmälan till uttagning meddelas här på hemsidan.

 

Vad kommer att hända på en uttagning?

En uttagning består av tre delar: Registrering, information och praktik. Alla aktiva som anmält sig till uttagningen kommer tillsammans att utföra de olika momenten dansteknik, motions, cheerteknik, akrobatik och koreografi . Det liknar en vanlig träning i grupp där skillnaden är att man står i rader och varje rad turas om att stå längst fram, mitten och längst bak.

Hur lång uttagningen är varierar från gång till gång. 

 

Vi vet att alla kan ha bra och bättre dagar. Vi kommer därför titta på vad man kan under själva auditionen men även prata med den aktives tränare (om denne går i Julle United) och stämma av om vilken utveckling man gjort under terminen. Viljan och engagemang är också viktiga bitar vi tittar på och väger in i beslutet.

 

När uttagningen är färdig är det uttagningsgruppen som bedömer vilket lag man eventuellt blir placerad i. Besked om sin eventuella placering meddelas någon vecka efter audition.

 

Detta tittar uttagningsgruppen på:

  • Tekniska kunskaper
  • Koreografi och utstrålning
  • Skadebilden
  • Närvaro i nuvarande lag (om man tidigare går i föreningen)
  • Motivation och fokus på nuvarande träningar (om man tidigare går i föreningen)
  • Sportsmanship 

 

Digital uttagning

Det finns även möjlighet till att göra en digital audition för ansökan till Smallstars, Lightningstarfs och Allstars. Du anmäler intresse via: Anmäl dig (skriv i kommentaren att du är intresserad av digital audition till önskat lag).

 

Provträning

Du som är intresserad av att ansöka till Sparklingstars, Lightningstars eller Divas kan också göra det genom att provträna. En provträning går till så att du får delta vid ett eller flera tillfällen på någon av lagets ordinarie träningar för att du, tränarna och laget ska få känna på hur det känns att träna tillsammans. Efter provträningen så får du besked om du erbjuds en plats i laget eller inte. Du anmäler intresse via: Anmäl dig (skriv i kommentaren att du är intresserad av provträning till önskat lag).

 

Kommer man automatisk med i ett tävlingslag bara för att man är med på en uttagning? 
Nej, det kan vi inte garantera. Platserna i våra tävlingslag är begränsade. 

Antalet möjliga tävlingar som finns för vår idrott under ett år är för tillfället väldigt få. Detta är något vi tillsammans med SCF (Svenska Cheerleding Förbundet) jobbar med att förbättra. Vi hoppas att det i framtiden kommer att vara möjligt med fler tävlingar för vår tävlingsklass. 

I dagsläget är därför antalet tävlingsplatser begränsade. Men oavsett om du kommer med i ett tävlingslag eller inte finns det alltid en plats i föreningen för just DIG. Alla som går på audition får erbjudande om plats i någon av föreningens dans- eller cheergrupper. 

 

Vad händer om jag inte kommer med i ett tävlingslag? 
Vi blir jätteglada för att du har engagemanget och kommer på uttagningen och att du vill vara med i något av våra tävlingslag. Även om vi denna termin inte kan placera dig i ett tävlingslag får vi tillfället att se vad du kan och vi ser gärna att du fortsätter att träna för att komma tillbaka på nästa års uttagning. Om du inte redan är med i en grupp i Julle United så har vi i föreningen öppna cheer- och dansgrupper från 0 år upp till vuxen ålder som är öppna för alla. Till dessa grupper kan vem som helst anmäla sig till genom kontaktformuläret under sidan Anmäl dig. Vi har också ett förberedande tävlingslag för dig som är 10 år eller är äldre (Twinklestars) dit vi också har en öppen anmälan under samma sida. Om du inte redan är med i någon av dessa grupper rekommenderar vi dig att söka dig till någon av dem för att kunna träna upp din dansteknik och cheerteknik och på så sätt öka dina chanser inför nästa års uttagningar. Går du redan i en dansgrupp eller tävlingslag så fortsätter du givetvis i samma grupp/lag som tidigare (om du uppfyller ålderskriterierna). 

 

Du som anhörig/förälder

Du som förälder måste vara väl medveten om att en uttagning är en testsituation och att du har ansvar för ditt barns medverkan. Föräldrar är de som bäst vet hur ens barn reagerar under press. Låt inte barnet gå på en uttagning bara för att han eller hon vill - du som förälder måste känna att du kan klara av både förberedande dialog och det resonemang som kan komma vid ett eventuellt negativt besked.

 

Åldersindelningen i våra tävlingslag under säsongen 2023/2024:

 

Klass Lag Ålder Född år
Mini Minior Twinklestars, Lunas 10-13 år 2014-2011
Minior Risingstars, Halos 12-14 år 2012-2010
Junior Smallstars 15-18 år 2009-2005
Junior Eclipse, Sparklingstars 13-17 år 2011-2007
Senior Lightningstars, Allstars 16 år och uppåt 2008 eller tidigare
Master Supremestars 25 år och uppåt 1998 eller tidigare

 

Observera att föreningen har som målsättning att hålla en högre ålder i alla lag (framförallt i seniorlagen). Detta sett till skaderisken samt den mentala påfrestning som är högre i lagen. 

Åldersindelningen gäller utifrån den ålder den aktive har/fyller 2024. 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Julle United Dansförening Hudiksvall, 28/05 11:46 
Julle United Dansförening Hudiksvall, 22/04 13:20 
Julle United Dansförening Hudiksvall, 14/02 14:17 
Julle United Dansförening Hudiksvall, 29/01 20:01 
Julle United Dansförening Hudiksvall, 27/12 13:33 
Julle United Dansförening Hudiksvall, 27/11 13:51 
 
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM
Våra sponsorer